Meillä lapsesi pääsee osallistumaan esiopetukseen tutussa pienryhmässä. Noudatamme Helsingin kaupungin esiopetussuunnitelmaa ja lisäksi teemme vuosittain oman toimintasuunnitelman. Löydät sen alla olevasta linkistä.
Järjestämme esiopetusta 6-vuotiaille. Ryhmässä on enimmillään 14 lasta, joka takaa sen, että esikouluopettaja työparinaan natiivi englantia puhuva hoitaja voi ohjata ja opettaa lapsia heidän yksilölliset tarpeet huomioiden.
Esiopetuksessa korostamme lasten innostusta tutkimiseen ja oivaltamiseen, leikinomaisuutta, toiminnallisuutta sekä lapsen kokemusmaailman kokonaisvaltaista huomioimista. Pidämme sosiaalisten- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelua tärkeänä. Käytössämme monipuolinen esiopetusvälineistö ja tablettitietokoneita. Panostamme mediakasvatukseen.
Toimintaympäristö
Tarjoamme lapsille arvostavan, yhteisöllisen, hauskan ja turvallisen oppimisympäristön. Toimintaa suunnitellaan ja arvioidaan jatkuvasti yhdessä lasten kanssa.
Käytämme omia pieniä tilojamme luovasti ja joustavasti monenlaiseen toimintaan, niin arjessa kuin juhlassa. Lisäksi hyödynnämme erilaisia oppisympäristöjä kuten puistoja, metsiä, kirjastoa ja nuorisotalon jumppasalia.
Päiväkodin kiireetöntä arkea rytmittää erilaiset teemat, joita työstetään pitkään ja monipuolisesti erilaisin menetelmin. Panostamme luovaan ilmaisuun, liikuntaan, ulkoiluun ja musiikkiin.
Päiväkodit ovat auki seuraavasti: OEK arkisin klo 7.30-17 OK arkisin klo 8-16.30
vapaa leikki
Kuplamaalausta
Kaikki leikki- ja askarteluvälineet, pelit, kirjat ja tarvikkeet ovat lasten helposti saatavilla. Omatoimiselle tutkimiselle, luomiselle ja ihmettelylle jätetään tilaa.
Meillä voi taiteilla, leikkiä kotia, rakentaa legoilla tai suurilla pehmopalikoilla, leikkiä dinosauruksilla tai pikkuautoilla, lukea kirjoja tai pukeutua vaikka lohikäärmeeksi tai prinsessaksi - ja paljon muuta!
Pehmopalikoilla rakentelua
käden taidot
Taidetta syksyn lehdistä
Jokaisella ryhmällä on viikottain työpajoja, joissa harjoitellaan erilaisia kädentaitoja ja taiteellisen ilmaisun eri muotoja. Lapset tutustuvat monenlaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin muovaillessaan, maalatessaan, askarrellessaan, piirtäessään ja värittäessään. Siinä sivussa opitaan tietenkin englannin sanastoa ja treenataan matemaattisia ja kielellisiä valmiuksia sekä tärkeitä ryhmässä toimisen taitoja!
roolileikki
Sirkusesitys
Meiltä löytyy roolivaatteita joka lähtöön, niin lapsille kuin aikuisillekin! Päiväkodilla on usein naamiaisia ja muita juhlia joihin saa pukeutua!
Teemme itse paljon asuja lapsille. Lapset järjestävät myös usein omia tanssi- ja sirkusesityksiä ja näytelmiä kaikkien iloksi.
Leikissä lapsi oppii elämisen taitoja, kuuntelua, vuorovaikutusta, sääntöjä, neuvottelua ja empatiaa oppii parhaiten leikin avulla.
Retkeily
Retkellä Taivaskalliolla
Tässä lapset ovat retkellä Taivaskallion historiallisissa maisemissa. Kaikki ryhmät retkeilevät kaikkina vuodenaikoina esimerkiksi lähipuistoihin- ja metsiin.
Lähikohteiden lisäksi käymme säännöllisesti museoissa, teattereissa, taidenäyttelyissä ja erilaisissa lastentapahtumissa.
Metsäretkellä
Ryhmät käyvät usein retkillä lähimetsissä - ja puistoissa - toisinaan kauempanakin!
Metsässä rakennetaan majoja, syödään eväitä, tutkitaan luontoa ja vuodenaikojen vaihtumista, taiteillaan, leikitään ja vain ollaan sekä nautiskellaan metsän äänistä ja tuoksuista.
Leivonta ja ruuanvalmistus
Ystävänpäivä- muffinsit
Meillä leivotaan ja osallistutaan ruuanvalmistukseen usein. Päiväkodissa leijailee usein vastapaistettujen herkkujen tuoksu, joita lapset saavat myös viedä kotiin maistiaisiksi!
Lapset toimivat myös pikkuapulaisina ruokailuhetkissä ja niiden jälkien siivoamisessa. Työtaitojen harjoittelu aloitetaan jo ihan pienten kanssa. Ruuanvalmistusta ennen on aina hyvä opettaa käsihygieniatekniikkaa ja painottaa sen merkitystä.
tasa-arvoinen varhaiskasvatus
Roolileikki
Panostamme lasten tasa-arvoiseen kohtaamiseen varhaiskasvatuksessa. Kiinnitämme huomiota siihen, miten tilat ja välineet vaikuttavat leikkiin, mikä merkitys roolivaatteilla ja ryhmäjaoilla on? Pääsevätkö kaikki leikkiin mukaan, entä miten ehkäistään kiusaamistilanteiden syntyä?
Olemme miettineet paljon omaa suhtautumistamme perinteisiin tyttö- ja poikarooleihin ja pyrkineet tietoisesti muuttamaan ilmapiiriä suvaitsevaksi ja tasa-arvoa edistäväksi.
tapahtumakalenteri
Nenäpäivä
Tapahtumakalenterimme jaetaan vanhemmille aina toimintakauden alussa. Kalenterissa on erilaisia retkiä, juhlia ja teemoja joita käsitellään eri ikäryhmissä heille sopivin tavoin.
Tapahtumakalenterista löytyy esimerkiksi elonkorjuujuhla, Halloween, Nenäpäivä- tempaus, itsenäisyyspäivän tanssit, vappu, joulu- ja kevätjuhla sekä isän- ja äitienpäivä-aamiaiset.
valokuvat
Päiväkodilla otetaan paljon kuvia joka viikko, jotka jaetaan vanhemmille viikottain verkkoalbumeissa. Valokuvien avulla vanhemmat pääsevät lähelle päiväkodin arkea ja näkevät mitä päiväkodilla on viikon aikana tapahtunut. Valokuvia kerätään lisäksi lasten kasvunkansioihin ja niistä teetetään valokuvakirjoja lasten katseltavaksi päiväkodille. Valokuvilla täytetystä kasvunkansiosta jää perheille ihana muisto lapsen päiväkotivuosista, siksi niihin panostetaan huolella. Kansioihin kerätään valokuvien lisäksi lasten yksilölliset varhaiskasvatussuunnitelmat, piirustuksia, sadutettuja tarinoita, syntymäpäivien sankaritarinoita, kyselyitä ja paljon, paljon muuta!
Lisäksi käytössämme on suomalainen KindieDays sovellus, jonka avulla jaamme vanhemmille valokuvia ja tietoa lapsen päivästä. Sovelluksen avulla onnistuu myös viestittely, poissaoloilmoitukset, läsnäolojen seuranta ja paljon muuta!
toiminnan suunnittelu
Suunnittelupäivän kierrätys-workshop
Jotta toiminta olisi laadukasta, on sitä suunniteltava ja arvioitava säännöllisesti. Jokaiselle työntekijälle varataan yhteisen suunnittelun lisäksi lapsiryhmän ulkopuolista aikaa oman työn suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen vähintään 5 tuntia viikossa.
Pidämme kaksi kertaa vuodessa suunnittelupäivän ja viikkopalavereissa käymme läpi mennyttä ja tulevaa viikkoa. Molemmat päiväkodit suljetaan kuukauden viimeisenä perjantaina jo klo 15, jolloin henkilökunnalla on yhteistä tiiminrakennusaikaa.
Vanhemmille lähetetään säännöllisesti viikkotiedote, jotta tiedonkulku olisi mahdollisimman sujuvaa.